East Van Character Renovation

Burt House is a single-storey bungalow adapted to the changing needs of a growing family. With two small children, the clients found they outgrew their two-bedroom house and requested a second-storey addition as well as a basement suite conversion to house first, a live-in nanny, then, renters to provide additional income, and finally, the family's aging parents.

The house is situated in a heavily controlled zone with strict design guidelines requiring new construction to keep in line with the neighbourhood's aspiring Victorian character. Working with city employees, we were able to negotiate a contemporary interpretation of the design guidelines that fulfilled the clients' design sensibilities while satisfying the city and pleasing the neighbours.

Date:

Client:

Category: